Som med alt annet gjelder det også med soling å vise måtehold. Overdreven soling både i naturlig sol og i solarium kan være skadelig.

Dersom du ikke har solt deg på en stund så bør du begynne forsiktig. Du kjenner selv din egen hud best. Har du veldig lett for å bli brent, prøv deg frem med 6–8 min et par ganger og øk med et par minutter for hver gang etter det.

Det er bedre å bruke litt lengre tid på å få brunfargen istedenfor å begynne for hardt og bli brent. Blir du brent må du uansett ha et opphold samtidig som faren for hudskader øker.

Du bør bruke solbriller både ute i naturlig sol og i solarium for å være sikker på at du ikke skader øynene dine. Solariumsbrillene som du kan få kjøpt i automaten hos oss beskytter øynene uten å gi hvite ringer rundt øynene.

Vi anbefaler bruk av solkrem. Den beskytter huden din mot rynker og uttørking og inneholder også virkestoffer som gjør at du blir fortere brun. Solkrem for solarium inneholder ikke solfaktor og skal ikke brukes utendørs, på samme måte som solkrem for utendørs bruk ikke skal brukes i solarium.

På automaten vår får du kjøpt solkrem i forskjellige prisklasser og med forskjellige ingredienser.

Forskning viser at de positive sidene ved å ta solarium er mange ganger større enn de negative. Du tilfører kroppen D-vitamin som er svært viktig for oss nordboere som får for lite naturlig sol. D-vitaminet kan også forebygge en rekke sykdommer og gi oss mer overskudd, spesielt i høst og vinterhalvåret. Som en bonus får du en fin farge som gjør at du ser freshere ut.

God fornøyelse med din soltime!